Fiscale informatie bij de aankoop van een recreatiewoning in Nederland

Bent u buitenlands ingezetene? Net als bij Nederlands ingezetenen wordt de recreatiewoning van buitenlands ingezetenen belast als vermogen in BOX III. “Een groot verschil is echter, dat een financiering op de woning voor buitenlandsingezetenen interessanter is. Anders dan bij Nederlands ingezetenen vermindert het namelijk de waarde van het totaal belastbaar vermogen in Nederland. Ook kunnen buitenlands ingezetenen tegenwoordig gebruik maken van het heffingsvrije vermogen. Valt er dan toch nog een deel boven dit heffingsvrije gedeelte, dan kan het verstandig zijn om het vermogen te splitsen, zodat partners ieder binnen het lage belastingtarief blijven." aldus fiscaal jurist Johan Mathijssen van WEA.

Dat klinkt bijzonder interessant. Is het voor Nederlanders dan ook interessant om een recreatiewoning in het buitenland te kopen? “Nee, dat zeg ik niet. Ieder land heeft weer zijn eigen fiscale bijzonderheden. Het belangrijkste is om je vooraf goed te laten informeren, zodat je weet waar je tijdens en na de aankoop aan toe bent."

Het inwinnen van advies op fiscaal gebied, bij een specialist in recreatief vastgoed, is absoluut de moeite waard. Bij Roompot Projects raden we het onze klanten van harte aan.

Wilt u meer weten over investeren bij de Roompot Group? Wilt u advies over wat voor ú interessant kan zijn? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan:

Persoonlijk adviesgesprek aanvragen

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

Persoonlijke begeleiding

Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

Rendement én plezier

Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.