Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Wat zijn de voordelen van het investeren in een vakantiewoning bij Roompot?

Investeren in een eigen vakantiewoning heeft veel voordelen. Om te beginnen kun je genieten van de luxe van een tweede (t)huis midden in de natuur, aan het water, het strand of de zee. Het huis is van jou, dus je kunt er naartoe wanneer je wilt.  

Waarom investeren bij Roompot 
Roompot is Nederlands marktleider met het grootste aantal vakantieparken aan de kust. Je bouwt je vakantiewoning op een stevig fundament. Letterlijk en figuurlijk. 

Optimaal renderen 
Een eigen vakantiewoning is een tastbare, waardevaste investering. En het mooie van het investeren in en verhuren van een eigen vakantiewoning, is dat je naast plezier ook profiteert van een interessant, solide rendement.   
 
Jarenlange ervaring 
Cijfers uit het verleden geven weliswaar geen garantie voor de toekomst, maar met meer dan 50 jaar ervaring in deze branche mogen we inmiddels wel spreken van bewezen resultaten die een continu karakter laten zien.  

Persoonlijke service op maat 
Kenmerkend is de flexibiliteit die we bieden in keuze van contracten. Meer dan gebruikelijk in de markt, kies je als eigenaar voor een verhouding tussen verhuur en eigen gebruik die bij je past. 
 
Tot slot is jouw eigen vakantiewoning een zorgeloze investering. Roompot neemt jou alles uit handen, en werkt nauw samen met onder meer de Roompot Eigenarenservice, Roompot Living en partners op het gebied van financiën en fiscaliteit. Dat betekent dat je zorgeloos kunt genieten.  

Waarom investeren in bestaande vakantiewoning of nieuwbouwwoning?

Het voordeel van een bestaande vakantiewoning is dat deze direct klaar is voor gebruik. Daarnaast weet je, doordat de woning al langer wordt verhuurd, meteen op wat voor rendement je kunt rekenen.  

Een nieuwbouwwoning heeft ook voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld 21% btw terugkrijgen. Daarnaast heb je een nieuwe woning voorlopig geen onderhoudskosten. Tot slot wordt een nieuwe vakantiewoning duurzaam gebouwd. Zo kun je genieten van een prachtige, moderne woning en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan het milieu. 

Koop ik alleen de vakantiewoning of ook de grond?

Dit verschilt per park. Als je investeert in een vakantiewoning bij Roompot, dan koop je meestal een woning op eigen grond.  

Neem telefonisch contact op met onze medewerkers via +31 (0)113 - 303030 voor meer informatie. Ons deskundig team kan je hier alles over vertellen. 

Mag ik permanent wonen in een vakantiewoning?

In verband met de recreatieve bestemming van een vakantiepark is permanente bewoning uitgesloten.

Waar moet ik op letten bij de omgeving van een vakantiewoning?

Het is heerlijk genieten aan de kust of in een bosrijk gebied. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere vakantiegangers. Een omgeving waar mensen graag recreëren, heeft in de verhuur een hoge kans van slagen. 

Kopen

Kan ik een vakantiewoning kopen zonder deze ook te verhuren?

Dit verschilt per park. De meeste parken kennen een (gedeeltelijke) verhuurverplichting. Dit betekent dat je verplicht bent om jouw woning een deel van het jaar te verhuren. 

Neem telefonisch contact op met onze medewerkers via +31 (0)113 - 303 030 voor meer informatie. Ons deskundig team kan je hier alles over vertellen.

Wat zijn de vaste lasten als eigenaar van een vakantiewoning?

De vaste lasten als eigenaar van een vakantiewoning bestaan uit gemeentelijke heffingen, tv & internet, verzekeringen en de parkbijdrage. Als je jouw woning (gedeeltelijk) verhuurt, worden deze kosten gedekt door de huurinkomsten. 

Wanneer krijg ik de sleutel van de vakantiewoning?

Bij een bestaande vakantiewoning krijg je de sleutel bij het passeren bij de notaris. Bij een nieuwbouw vakantiewoning kun je de sleutel bij de oplevering van jouw woning in ontvangst nemen. 

Verhuur

Wat is het verschil tussen eigen recreatief gebruik of gedeeltelijke verhuur van een vakantiewoning?

Bij eigen recreatief gebruik kun je in jouw vakantiewoning verblijven wanneer dat jou uitkomt. Je ontvangt dan uiteraard geen huurinkomsten. Bij gedeeltelijke verhuur geef je vooraf op wanneer je zelf in jouw woning wilt verblijven. De rest van de tijd kan de woning verhuurd worden, en ontvang je huurinkomsten.  

Fiscaal gezien is er ook een groot verschil tussen (gedeeltelijke) verhuur of eigen gebruik. Neem telefonisch contact op met onze medewerkers via +31 (0)113 - 303 030 voor meer informatie.   

Hoe werkt het verhuren van mijn vakantiewoning precies?

Bij de verhuur van jouw vakantiewoning neemt Roompot al jouw zorgen uit handen. Je geeft jouw eigen gebruik door, en de rest van de tijd kan de woning worden verhuurd. Zelf heb je hier helemaal geen omkijken naar. 

Investeren

Welk rendement kan ik verwachten bij de verhuur van mijn tweede huis?

Het rendement is afhankelijk van het park, de locatie, de voorzieningen en het type woning. Wanneer je jouw vakantiewoning voor een deel van het jaar verhuurt, kun je een rendement van 4 tot 5,5% verwachten. Bij volledige verhuur kan dit nog wat oplopen.
Ben je op zoek naar meer zekerheid? Roompot biedt op een aantal parken ook gegarandeerde rendementen tot 6% netto per jaar.

Koperwensen

Mag ik de vakantiewoning zelf inrichten?

Bij bestaande vakantiewoningen is het gebruikelijk dat het inventaris dat in de woning staat wordt overgenomen. Hier kunnen de koper en verkoper afspraken over maken.  

Bij nieuwbouw vakantiewoningen ben je vaak wel verplicht om ook een interieurpakket af te nemen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende pakketten. Voordeel hiervan is dat je kunt genieten van een mooi en modern interieur, én dat Roompot zorgdraagt voor het onderhoud hiervan. Mocht er ’s ochtends schade worden geconstateerd, dan kan dit snel en eenvoudig worden opgelost, nog voordat ’s middags de nieuwe huurders komen.   

Fiscaliteit en belasting

Zijn er fiscale gevolgen voor de inkomstenbelasting bij het kopen van een vakantiewoning?

Het verschil tussen de (WOZ) waarde en schuld valt in box 3. 

Onze specialisten kunnen jou tijdens het aankooptraject professioneel advies geven over de verschillende fiscale aspecten van de aankoop van jouw eigen vakantiewoning. 

Hoe zit het met de BTW teruggave?

Bij de verhuur van een nieuwbouw vakantiewoning kun je de btw (21%) gedeeltelijk of in zijn geheel terugvorderen, afhankelijk van jouw eigen gebruik van de vakantiewoning. 

Met welke belasting moet ik rekening houden bij de huuropbrengst?

Over jouw huuropbrengst betaalt je 9% omzetbelasting, dit valt in laag tarief. 

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

Persoonlijke begeleiding

Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

Rendement én plezier

Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.