Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Investeren in een eigen vakantiewoning heeft veel voordelen. Om te beginnen kun je genieten van de luxe van een tweede (t)huis midden in de natuur, aan het water, het strand of de zee. Het huis is van jou, dus je kunt er naartoe wanneer je wilt.  

Waarom investeren bij Roompot 
Roompot is Nederlands marktleider met het grootste aantal vakantieparken aan de kust. Je bouwt je vakantiewoning op een stevig fundament. Letterlijk en figuurlijk. 

Optimaal renderen 
Een eigen vakantiewoning is een tastbare, waardevaste investering. En het mooie van het investeren in en verhuren van een eigen vakantiewoning, is dat je naast plezier ook profiteert van een interessant, solide rendement.   
 
Jarenlange ervaring 
Cijfers uit het verleden geven weliswaar geen garantie voor de toekomst, maar met meer dan 50 jaar ervaring in deze branche mogen we inmiddels wel spreken van bewezen resultaten die een continu karakter laten zien.  

Persoonlijke service op maat 
Kenmerkend is de flexibiliteit die we bieden in keuze van contracten. Meer dan gebruikelijk in de markt, kies je als eigenaar voor een verhouding tussen verhuur en eigen gebruik die bij je past. 
 
Tot slot is jouw eigen vakantiewoning een zorgeloze investering. Roompot neemt jou alles uit handen, en werkt nauw samen met onder meer de Roompot Eigenarenservice, Roompot Living en partners op het gebied van financiën en fiscaliteit. Dat betekent dat je zorgeloos kunt genieten.  

Het voordeel van een bestaande vakantiewoning is dat deze direct klaar is voor gebruik. Daarnaast weet je, doordat de woning al langer wordt verhuurd, meteen op wat voor rendement je kunt rekenen.  

Een nieuwbouwwoning heeft ook voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld 21% btw terugkrijgen. Daarnaast heb je een nieuwe woning voorlopig geen onderhoudskosten. Tot slot wordt een nieuwe vakantiewoning duurzaam gebouwd. Zo kun je genieten van een prachtige, moderne woning en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan het milieu. 

Dit verschilt per park. Als je investeert in een vakantiewoning bij Roompot, dan koop je meestal een woning op eigen grond.  

Neem telefonisch contact op met onze medewerkers via +31 (0)113 - 303030 voor meer informatie. Ons deskundig team kan je hier alles over vertellen. 

Dit is afhankelijk van het bestemmingsplan van de betreffende gemeente en het parkreglement. In de meeste gevallen is de bestemming van het vakantiepark recreatief. Dit betekent dat permanente bewoning vaak niet mogelijk is.  

Het is heerlijk genieten aan de kust of in een bosrijk gebied. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere vakantiegangers. Een omgeving waar mensen graag recreëren, heeft in de verhuur een hoge kans van slagen. 

Kopen

Dit verschilt per park. De meeste parken kennen een (gedeeltelijke) verhuurverplichting. Dit betekent dat je verplicht bent om jouw woning een deel van het jaar te verhuren. 

Neem telefonisch contact op met onze medewerkers via +31 (0)113 - 303 030 voor meer informatie. Ons deskundig team kan je hier alles over vertellen.

De vaste lasten als eigenaar van een vakantiewoning bestaan uit gemeentelijke heffingen, tv & internet, verzekeringen en de parkbijdrage. Als je jouw woning (gedeeltelijk) verhuurt, worden deze kosten gedekt door de huurinkomsten. 

Bij een bestaande vakantiewoning krijg je de sleutel bij het passeren bij de notaris. Bij een nieuwbouw vakantiewoning kun je de sleutel bij de oplevering van jouw woning in ontvangst nemen. 

Verhuur

Bij eigen recreatief gebruik kun je in jouw vakantiewoning verblijven wanneer dat jou uitkomt. Je ontvangt dan uiteraard geen huurinkomsten. Bij gedeeltelijke verhuur geef je vooraf op wanneer je zelf in jouw woning wilt verblijven. De rest van de tijd kan de woning verhuurd worden, en ontvang je huurinkomsten.  

Fiscaal gezien is er ook een groot verschil tussen (gedeeltelijke) verhuur of eigen gebruik. Neem telefonisch contact op met onze medewerkers via +31 (0)113 - 303 030 voor meer informatie.   

Bij de verhuur van jouw vakantiewoning neemt Roompot al jouw zorgen uit handen. Je geeft jouw eigen gebruik op, en de rest van de tijd kan de woning worden verhuurd. Zelf heb je hier helemaal geen omkijken naar. 

Investeren

Het rendement is afhankelijk van het park, de locatie, de voorzieningen en het type woning. Wanneer je jouw vakantiewoning voor een deel van het jaar verhuurt, kun je een rendement van 4 tot 5,5% verwachten. 

Koperwensen

Bij bestaande vakantiewoningen is het gebruikelijk dat het inventaris dat in de woning staat wordt overgenomen. Hier kunnen de koper en verkoper afspraken over maken.  

Bij nieuwbouw vakantiewoningen ben je vaak wel verplicht om ook een interieurpakket af te nemen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende pakketten. Voordeel hiervan is dat je kunt genieten van een mooi en modern interieur, én dat Roompot zorgdraagt voor het onderhoud hiervan. Mocht er ’s ochtends schade worden geconstateerd, dan kan dit snel en eenvoudig worden opgelost, nog voordat ’s middags de nieuwe huurders komen.   

Fiscaliteit en belasting

Het verschil tussen de (WOZ) waarde en schuld valt in box 3. 

Onze specialisten kunnen jou tijdens het aankooptraject professioneel advies geven over de verschillende fiscale aspecten van de aankoop van jouw eigen vakantiewoning. 

Bij de verhuur van een nieuwbouw vakantiewoning kun je de btw (21%) gedeeltelijk of in zijn geheel terugvorderen, afhankelijk van jouw eigen gebruik van de vakantiewoning. 

Over jouw huuropbrengst betaalt je 9% omzetbelasting, dit valt in laag tarief. 

<