Hoe wilt u de recreatiewoning gebruiken?

Waar gaat uw voorkeur naar uit: gaat u zelf het hele jaar genieten van de luxe van uw eigen recreatiewoning of geeft u anderen de mogelijkheid dit te doen?

Uiteraard staat niets u in de weg om zelf uw tweede woning op een Roompot vakantiepark recreatief te bewonen. U kunt ook van de mogelijkheid gebruikmaken om uw vakantiegevoel te combineren met een aantrekkelijk rendement. In dat geval verhuurt u uw recreatiewoning via Roompot voor een deel van het jaar aan derden. U kunt er ook voor kiezen uw vakantiewoning exclusief aan derden te verhuren. Daarmee ligt de weg open voor een heel interessant rendement.

Drie gebruiksmogelijkheden

Roompot sluit met alle individuele eigenaren beheerovereenkomsten voor de optimale zorg over uw investering. Daarnaast heeft u de keuze uit drie gebruiksmogelijkheden:

  • Verhuurovereenkomst met variabele huuropbrengst zonder eigen recreatief gebruik
  • Verhuurovereenkomst met variabele huuropbrengst met eigen recreatief gebruik
  • Eigen recreatief gebruik. Informeer naar de voorwaarden.

Verhuurovereenkomst voor uw recreatiewoning bij Roompot

Wanneer u uw vakantiehuis wilt verhuren, sluit u een verhuurovereenkomst met Roompot af. Conform deze overeenkomst verzorgt Roompot de volgende werkzaamheden:

  • Het verrichten van promotionele activiteiten
  • Het sluiten van huurovereenkomsten met gasten
  • De administratie van huurovereenkomsten met gasten
  • De inning van de huur en bijkomende kosten
  • De periodieke afrekening van de netto huuropbrengst
  • Het verzorgen van aankomst en vertrek van de gast
  • Het trachten te verhalen van schade, waarvoor de gast verantwoordelijk is, op de waarborgsom

Optie 1: verhuurovereenkomst met variabele huuropbrengst zonder eigen recreatief gebruik

U ziet als eigenaar van de recreatiewoning het gehele kalenderjaar af van eigen gebruik van uw vakantieverblijf. Ook in geval van leegstand van het vakantieverblijf is eigen gebruik uitgesloten. U stelt uw recreatiewoning het gehele kalenderjaar ter beschikking aan Roompot voor exclusieve verhuur aan derden. U ontvangt over de daadwerkelijk verhuurde periodes de netto opbrengst.

Optie 2: verhuurovereenkomst met variabele huuropbrengst met eigen recreatief gebruik

U geeft als eigenaar via de eigenarenwebsite bij Roompot Service aan welke periode(s) u de recreatiewoning zelf wenst te gebruiken. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kunt u een aantal weken eigen gebruik vastleggen in uw overeenkomst. Het maximum aantal weken eigen gebruik dat mogelijk is verschilt per park en kunt u terugvinden in de verhuurinformatie. U ontvangt over de daadwerkelijk verhuurde periodes de netto opbrengst.

Optie 3: eigen recreatief gebruik van uw recreatiewoning

De recreatiewoningen op een Roompot vakantiepark zijn beschikbaar als eigen plek om te ontspannen en te genieten. Als u een recreatiewoning koopt voor volledig eigen gebruik heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van uw buitenverblijf wanneer het u uitkomt. Informeert u naar de voorwaarden om de recreatiewoning volledig tot uw eigen beschikking te hebben. Dit is per park verschillend.

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

Persoonlijke begeleiding

Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

Rendement én plezier

Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.