Kopen van een bestaande recreatiewoning op een Roompot vakantiepark

Stap 1: oriënteren

U heeft de eerste stap al gezet en bent u aan het oriënteren op het aankopen van een recreatiewoning. U heeft ongetwijfeld een aantal vragen. Wat is het doel van de aankoop? Wilt u zelf gebruik maken van de recreatiewoning? Welke locatie is ideaal? Wij helpen u graag om tot de juiste woning te komen.

Stap 2: contacteren

U kunt als aspirant-koper uw interesse kenbaar maken door vrijblijvend contact op te nemen met Roompot Real Estate via +31 (0)113 - 303 030 of via realestate@roompot.nl. Een van onze makelaars staat u graag te woord en beantwoordt al uw vragen. Uiteraard krijgt u de mogelijkheid een persoonlijke afspraak in te plannen.

Stap 3: afspraak

In een persoonlijk gesprek krijgt u alle informatie over de verschillende mogelijkheden en condities van de aankoop, de financieringsarrangementen, de fiscaliteit en de beheer- en gebruiksmogelijkheden van uw recreatiewoning op een Roompot park.

Na ontvangst en bestudering van de woninginformatie maakt Roompot Real Estate een afspraak met u om de woning te bezichtigen. U krijgt een rondleiding door de woning en ontvangt alle van belang zijnde informatie over de condities van aankoop.

Stap 4: aankoop

Na uw besluit om tot aankoop over te gaan van de woning krijgt u de koopovereenkomst ter ondertekening aangeboden. Indien gewenst kan er een financieringsvoorbehoud worden opgenomen. Binnen 14 dagen na ondertekening dient u een waarborgsom van 10% van de koopsom te storten op rekening van de notaris waar de akte zal passeren.

Stap 5: mogelijkheden gebruik recreatiewoning

Indien u de recreatiewoning wenst te benutten voor de recreatieve verhuur, nodigt Roompot u uit voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Tevens wordt een verhuurovereenkomst opgemaakt voor de bemiddeling via Roompot.

Indien de woning toe is aan een restyling ontvangt u hiervoor een voorstel van Roompot Living.

Stap 6: passeren aktes

De officiële overdracht vindt plaats bij de notaris. De keuze van de notaris ligt bij u als koper. De notaris zal u uitnodigen om de akte van levering en eventueel de hypotheekakte op het kantoor te laten passeren. U ontvangt hier tevens een nota van afrekening. U voldoet hier ook de koopsom. Dit is het moment dat de woning juridisch aan u wordt overgedragen.

Gefeliciteerd, u kunt nu gaan genieten van uw tweede (t)huis op toplocatie!