Kopen van een bestaande recreatiewoning op een Roompot vakantiepark

Stap 1: oriënteren

U heeft de eerste stap al gezet en bent u aan het oriënteren op het aankopen van een recreatiewoning. U heeft ongetwijfeld een aantal vragen. Wat is het doel van de aankoop? Wilt u zelf gebruik maken van de recreatiewoning? Welke locatie is ideaal? Wij helpen u graag om tot de juiste woning te komen.

Stap 2: contacteren

U kunt als aspirant-koper uw interesse kenbaar maken door vrijblijvend contact op te nemen met Roompot Real Estate via +31 (0)113 - 303 030 of via realestate@roompot.nl. Een van onze makelaars staat u graag te woord en beantwoordt al uw vragen. Uiteraard krijgt u de mogelijkheid een persoonlijke afspraak in te plannen.

Stap 3: afspraak

In een persoonlijk gesprek krijgt u alle informatie over de verschillende mogelijkheden en condities van de aankoop, de financieringsarrangementen, de fiscaliteit en de beheer- en gebruiksmogelijkheden van uw vakantiehuis op een Roompot park.

Na ontvangst en bestudering van de woninginformatie maakt Roompot Real Estate een afspraak met u om de woning te bezichtigen. U krijgt een rondleiding door de woning en ontvangt alle van belang zijnde informatie over de condities van aankoop.

Stap 4: aankoop

Na uw besluit om tot aankoop over te gaan van de woning krijgt u de koopovereenkomst ter ondertekening aangeboden. Indien gewenst kan er een financieringsvoorbehoud worden opgenomen. Binnen 14 dagen na ondertekening dient u een waarborgsom van 10% van de koopsom te storten op rekening van de notaris waar de akte zal passeren.

Stap 5: mogelijkheden gebruik recreatiewoning

Indien u de vakantiewoning wenst te benutten voor de recreatieve verhuur, nodigt Roompot u uit voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Tevens wordt een verhuurovereenkomst opgemaakt voor de bemiddeling via Roompot.

Indien de woning toe is aan een restyling ontvangt u hiervoor een voorstel van Roompot Living.

Stap 6: passeren aktes

De officiële overdracht vindt plaats bij de notaris. De keuze van de notaris ligt bij u als koper. De notaris zal u uitnodigen om de akte van levering en eventueel de hypotheekakte op het kantoor te laten passeren. U ontvangt hier tevens een nota van afrekening. U voldoet hier ook de koopsom. Dit is het moment dat de woning juridisch aan u wordt overgedragen.

Gefeliciteerd, u kunt nu gaan genieten van uw tweede (t)huis op toplocatie!

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

Persoonlijke begeleiding

Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

Rendement én plezier

Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.