Kopen van een nieuwbouw recreatiewoning op een Roompot vakantiepark

Stap 1: oriënteren

U heeft de eerste stap al gezet en bent u aan het oriënteren op het aankopen van een recreatiewoning. U heeft ongetwijfeld een aantal vragen. Wat is het doel van de aankoop? Wilt u zelf gebruik maken van de recreatiewoning? Welke locatie is ideaal? Wij helpen u graag om tot de juiste woning te komen.

Stap 2: reserveren

U kunt als aspirant-koper uw interesse kenbaar maken door een recreatiewoning vrijblijvend te reserveren via het online reserveringssysteem of door contact op te nemen met Roompot Real Estate via +31 (0)113 - 303 030 of via realestate@roompot.nl.

Stap 3: afspraak

Na uw reservering maakt Roompot Real Estate een afspraak met u. In een persoonlijk gesprek krijgt u alle informatie over de verschillende mogelijkheden en condities van de aankoop, de financieringsarrangementen, de fiscaliteit en de beheer- en gebruiksmogelijkheden van uw recreatiewoning op een Roompot park.

Na ontvangst en bestudering van de woninginformatie maakt Roompot Real Estate een afspraak met u om de woning te bezichtigen. U krijgt een rondleiding door de woning en ontvangt alle van belang zijnde informatie over de condities van aankoop.

Stap 4: aankoop

Na uw definitieve keuze krijgt u de koop-/aannemingsovereenkomst ter ondertekening aangeboden. Indien gewenst, is voor u als koper een financieringsvoorbehoud opgenomen. Binnen veertien dagen na ondertekening van deze overeenkomst dient u als koper een waarborgsom of bankgarantie te deponeren bij de projectnotaris.

Stap 5: mogelijkheden gebruik recreatiewoning

Indien u de recreatiewoning wenst te benutten voor de recreatieve verhuur, nodigt Roompot u uit voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. U kunt vervolgens een keuze maken voor de verhuurcategorie en het daarbij behorende inventarispakket via Roompot Living uitzoeken. Ook zijn er mogelijkheden voor meerwerkopties. Tevens wordt een verhuurovereenkomst opgemaakt voor de bemiddeling via Roompot.

Stap 6: passeren aktes

De projectnotaris zal u uitnodigen om de akte van levering en eventueel de hypotheekakte op het kantoor te laten passeren. Dit gebeurt binnen vier weken na het bereiken van een definitieve koop-/aannemingsovereenkomst, mits de opschortende voorwaarden ook zijn vervuld. Dit is afhankelijk van welk moment als laatst heeft plaatsgevonden.

Telkens als een deel van de bouw van de vakantiewoning gereed is, ontvangt u een termijnnota. U dient deze termijnnota binnen veertien dagen na dagtekening te betalen.

Stap 7: oplevering en overdracht van uw recreatiewoning

Wanneer het vakantiehuis gereed is voor het gebruik, wordt deze aan u als koper opgeleverd en officieel overgedragen. Voor deze oplevering ontvangt u tijdig een uitnodiging. Indien u zelf niet aanwezig kunt of wenst te zijn, kunt u de oplevering via een machtiging laten verzorgen door een bouwkundig bureau. In het geval van verhuur stelt u de recreatiewoning na oplevering verhuur gereed ter beschikking aan Roompot.

Gefeliciteerd, u kunt nu gaan genieten van uw tweede (t)huis op toplocatie!

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

Persoonlijke begeleiding

Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

Rendement én plezier

Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.