Variabel of gegarandeerd rendement?


Een vakantiewoning kopen is niet alleen een slimme investering, maar ook een bron van ontspanning en plezier. Als je je tweede woning (gedeeltelijk) gaat verhuren, kan je er een mooi rendement uit halen.

Via marktleider Roompot kun je een vakantiewoning kopen met zowel een variabel als gegarandeerd rendement. Kies welke mogelijkheid het beste bij jou past.

Variabel rendement

Soms is er sprake van een prognose of variabel rendement. Dit betekent dat Roompot na aftrek van de verhuurprovisie periodiek de werkelijke huuropbrengst aan jou overmaakt. De vaste en variabele kosten betaal je zelf. Er is dus geen vast of gegarandeerd rendement. Aangezien de huuropbrengsten periodiek variëren (in voor-, hoofd- en naseizoen) schommelen je inkomsten ook. Met een variabel rendement heb je minder zekerheid over de exacte hoogte van je inkomsten, met een gegarandeerd rendement weet je wel precies waar je aan toe bent. Wel kan je van de stijgende vraag naar overnachtingen profiteren bij een variabel rendement aangezien je geen vast of gegarandeerd bedrag ontvangt. Het uiteindelijke rendement kan dus ook hoger zijn dan vooraf geprognotiseerd.

Gegarandeerd rendement

Met een gegarandeerd rendement heb je zekerheid over je inkomsten. De afgesproken vaste en variabele kosten worden betaald door Roompot en je ontvangt periodiek een gegarandeerd bedrag. Roompot biedt gegarandeerde rendementen tot 6% netto per jaar.

Benieuwd naar het woningaanbod met een gegarandeerd rendement?

Ontdek de woningen

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

Persoonlijke begeleiding

Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

Rendement én plezier

Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.