Recreatiewoning kopen in België met deskundig advies.
Bekijk het aanbod

Parken overzicht België

Roompot Park Oudenaarde

Oudenaarde | Oost-Vlaanderen

Daarom Real Estate

 • Jarenlange ervaring

  Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

 • Persoonlijke begeleiding

  Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

 • Rendement én plezier

  Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.

 • Waardevast, veilig & zorgeloos

  Met alleen waardevast vastgoed op toplocaties én door volledige ontzorging van exploitatie en beheer heb je geen zorgen over je investering.

 • Betrouwbaarheid & continuiteit

  Je ontvangt een heldere inzage in opbrengsten en kosten voor een transparante investering. Nu én in de toekomst.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Hoe kan ik een recreatiewoning kopen in België?

Bij de aankoop van een recreatiewoning zijn er aantrekkelijke financieringsmogelijkheden waardoor je met een gering eigen vermogen al een recreatiewoning in België kunt kopen. De aflossing en de vaste lasten kunnen (eventueel) worden gedekt door de huuropbrengst. Koop jouw droom-recreatiewoning in België op een absolute toplocatie.

Waar vind ik alle informatie over het kopen van een recreatiewoning in België?

Indien je meer wilt weten over het kopen van een recreatiewoning voor eigen gebruik of als investering, dan kun je je inlezen op onze website. Neem alvast een kijkje naar het beschikbare aanbod recreatiewoningen te koop in België. Laat je daarnaast vrijblijvend adviseren door een van onze professionals of neem contact op via ons service- en contactformulier.

Wat zijn de voordelen van een recreatiewoning kopen in België?

Het kopen van een recreatiewoning in België heeft verschillende voordelen. Zo kan je er ten eerste even lekker tussenuit wanneer je wilt. Je investeert namelijk in een eigen vakantieplek op jouw droomlocatie. Daarnaast is een recreatiewoning kopen een waardevaste investering voor de toekomst. Via Roompot Real Estate kan je jouw recreatiewoning namelijk deeltijds of geheel laten verhuren. De verhuur van je recreatiewoning via Roompot Real Estate staat garant voor uitstekende verhuuropbrengsten en een voortreffelijk rendement.

Is het een goed moment om nu een recreatiewoning in België te kopen?

Ja zeker, je eigen recreatiewoning kopen is een zorgeloze investering. Je hebt niet alleen een recreatiewoning waar je met het hele gezin kunt genieten, je profiteert ook van een optimaal rendement wanneer je jouw woning verhuurt. Bij het kopen van een recreatiewoning in België neemt Roompot alles uit handen. Er wordt nauw samengewerkt met onder meer Roompot Eigenarenservice, Roompot Living en partners op het gebied van financiën en fiscaliteit. Een recreatiewoning in België kopen betekent optimaal en zorgeloos genieten.

Hoe regel ik de verhuur na het kopen van een recreatiewoning in België?

Na het kopen van een recreatiewoning in België neemt Roompot de verhuur en alle zorgen uit handen. Je geeft je eigen gebruik door, en de rest van de tijd kan de woning worden verhuurd. Zelf heb je hier helemaal geen omkijken naar. 

Kan ik een recreatiewoning kopen in België zonder deze ook te verhuren?

Dit verschilt per park. De meeste parken kennen een (gedeeltelijke) verhuurverplichting. Dit betekent dat je verplicht bent om jouw woning een deel van het jaar te verhuren.

Recreatiewoning kopen België

Met zijn toeristische kust, historische steden en gevarieerde binnenland is België een aantrekkelijke locatie voor een recreatiewoning.

Bezoekt u België regelmatig voor een weekend aan zee, citytrip of om er te genieten van de natuur? Dan is een recreatiewoning kopen in België dé manier om dat nog vaker te doen. Als u graag over een vast vakantieadres bij onze zuiderburen beschikt, kan dat via Roompot Real Estate. Wij hebben uiteenlopende recreatiewoningen te koop in Vlaanderen. Zo kunt u in uw vrije tijd altijd naar België, zonder te hoeven boeken. Een bijkomend voordeel is dat u het vakantiehuis door ons kunt laten verhuren in de periodes dat u er zelf geen gebruik van maakt.

Recreatiewoning België kopen in de Vlaamse Ardennen

Een bijzonder mooie locatie om een eigen vakantiewoning te kopen in België is de regio rond het uitnodigende Oudenaarde. Deze plaats ligt in de Vlaamse Ardennen in de provincie Oost-Vlaanderen. Het gebied wordt zo genoemd vanwege zijn glooiende karakter. Met heuvels tot 150 meter bereiken de Vlaamse Ardennen niet zulke grote hoogtes als de eigenlijke Ardennen, maar het gebied leent zich uitstekend voor ontspannende fietstochten en wandelingen. Een recreatiewoning te koop België in deze streek is daarnaast ideaal om mooie steden als Gent, Brugge en Brussel te ontdekken. Ook de Belgische kust ligt er niet ver vandaan. Met de auto bent u snel in Knokke Heist, Oostende of De Panne. En tussendoor naar bijvoorbeeld Lille in Frankrijk is vanaf Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen eveneens goed te doen.

Sport en activiteiten rond recreatiewoning België te koop

Wij bieden uitsluitend woningen aan op vakantieparken. Onze Roompot-resorts staan op toplocaties, bijvoorbeeld aan een meer of omringd door bos. Met een vakantiehuis te koop in Oudenaarde verblijft u op een modern resort bij de Donkvijver. Hier zijn uiteenlopende watersporten mogelijk. Ook op de bungalowparken zelf is veel ruimte voor activiteiten en ontspanning. Via Roompot Real Estate een vakantiehuis kopen in België betekent dat u gratis gebruik kunt maken van onder andere sportterreinen, een outdoor- en/of indoorzwembad en wellnessfaciliteiten. Voor kinderen zijn er binnen- en buitenspeeltuinen, animatieprogramma’s en kleuter- en peuterzwembaden. Om meer van de omgeving te zien, zijn bij de receptie elektrische fietsen te huur. Hier kunt u ook terecht voor informatie over interessante regionale fietsroutes en bezienswaardigheden. Het Roompot-terrein heeft verder uiteenlopende horecagelegenheden, zoals een restaurant, snackbar en eetcafé. Voor de dagelijkse boodschappen bent u welkom bij de supermarkt op het resort. Rond uw recreatiewoning te koop België is dus alles aanwezig voor een compleet verblijf.

Recreatiewoning kopen België: divers huizenaanbod

Ook het woningaanbod is zeer veelzijdig. Op het Roompot-resort bij Oudenaarde verkopen wij recreatiewoningen, chalets en lodges. Deze zijn recent gebouwd, waarbij gebruik is gemaakt van duurzame materialen en volop rekening is gehouden met het milieu. U heeft de keuze uit goed onderhouden vakantiehuizen met verschillende afmetingen, die geschikt zijn voor vier tot zestien personen. De woningen zijn helemaal gemeubileerd. In de keuken vindt u alle benodigde apparatuur, variërend van een wasmachine tot een magnetron. Afhankelijk van het huis ontbreekt ook een sauna of bubbelbad niet. Een groot stuk grond is standaard inbegrepen, ongeacht welke recreatiewoning België te koop uw voorkeur heeft. Elk vakantiehuis beschikt dan ook over een eigen tuin en terras. Afscheidingen van bomen, struiken en groenstroken tussen de woningen zorgen voor de nodige privacy.

Gebruiksmogelijkheden bij recreatiewoning te koop België

Vanzelfsprekend kopen veel mensen een lodge of woning op een vakantiepark in de eerste plaats om er zelf of met hun gezin van te genieten. Een groot voordeel van een tweede huis in België is immers dat u er op elk moment naartoe kunt. Het is echter onvermijdelijk dat u een deel van de tijd niet in de gelegenheid bent om van uw recreatiewoning genieten. In dat geval is het mogelijk om het huis via Roompot Real Estate te laten verhuren. Daartoe maken wij gebruik van diverse gebruiksconstructies. U kunt bij een recreatiewoning kopen in België namelijk kiezen voor volledige verhuur, gedeeltelijk verhuur of volledig eigen gebruik. De door u gewenste optie wordt vastgelegd in het koopcontract. Bij gedeeltelijke verhuur geeft u dus van tevoren aan in welke maanden of weken u het vakantiehuis wilt verhuren aan anderen. Overigens hoeft u niet zelf op zoek naar huurders, want dat doen wij voor u. Onze medewerkers voeren ook alle bijkomende aspecten rond verhuur voor u uit: van de ontvangst van de gasten tot het innen van de huur. U profiteert dus alleen van de voordelen van uw vakantiehuis in België.

Vind een recreatiewoning België te koop via Roompot Real Estate

Roompot Real Estate is een ervaren aanbieder van kwalitatieve recreatiewoningen op de mooiste locaties in binnen- en buitenland. Wij staan voor duidelijke afspraken, transparantie en zorgeloze verhuur. Wanneer u een bungalow, villa, lodge of chalet te koop zoekt, vindt u in ons dan ook een betrouwbare vastgoedpartner. En u staat er nooit alleen voor, want desgewenst begeleiden wij u gedurende het hele selectie- en aankoopproces. Wilt u een recreatiewoning België kopen? Neem dan contact op via onze website en maak een afspraak voor een oriënterend gesprek. Zo beschikt u binnenkort over het perfecte vakantiehuis op een fraai gelegen Roompot-park in België.

Blijf op de hoogte van de nieuwe projecten met recreatiewoningen in Beglië door u in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

Persoonlijke begeleiding

Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

Rendement én plezier

Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.