Een vakantiewoning in Drenthe kopen:
Bekijk het ruime aanbod!

 • 6
 • 3
 • 2

Flora 6

Hunzepark | Gasselternijveen | Drenthe
 • Vrijstaande woning
 • Terras
 • Parkeerplaats op eigen terrein

Vanaf € 217.090,- v.o.n. excl. BTW excl. inventaris

 • 6
 • 3
 • 1
 • ±533 m²

Hof van Halenweg 2 - 275

Landgoed Het Grote Zand | Hooghalen | Drenthe
 • Vrijstaande woning
 • Terras
 • Slaapkamer en badkamer op begane grond

€ 219.000,- k.k. incl. inventaris

 • 6
 • 3
 • 2
 • ±761 m²

Rolderstraat 11A - 258

Bospark Lunsbergen | Borger | Drenthe

€ 200.000,- k.k. incl. inventaris

Parken overzicht Drenthe

Hunzepark

Gasselternijveen | Drenthe

Bospark Lunsbergen

Borger | Drenthe

Landgoed 't Wildrijck

Diever | Drenthe

Vakantiepark Hunzedal

Borger | Drenthe

Landgoed Het Grote Zand

Hooghalen | Drenthe

Buitenplaats De Marke van Ruinen

Ruinen | Drenthe

Daarom Real Estate

 • Jarenlange ervaring

  Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

 • Persoonlijke begeleiding

  Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

 • Rendement én plezier

  Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.

 • Waardevast, veilig & zorgeloos

  Met alleen waardevast vastgoed op toplocaties én door volledige ontzorging van exploitatie en beheer heb je geen zorgen over je investering.

 • Betrouwbaarheid & continuiteit

  Je ontvangt een heldere inzage in opbrengsten en kosten voor een transparante investering. Nu én in de toekomst.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Hoe kan ik een vakantiewoning kopen in Drenthe?

Bij de aankoop van een vakantiewoning zijn er aantrekkelijke financieringsmogelijkheden waardoor je met een gering eigen vermogen al een vakantiewoning in Drenthe kunt kopen. De aflossing en de vaste lasten kunnen (eventueel) worden gedekt door de huuropbrengst. Koop dé vakantiewoning van jouw dromen op een toplocatie in Drenthe. Ben je een echte natuurliefhebber? Roompot biedt verscheidene vakantiehuizen in het bos te koop aan.

Waar vind ik alle informatie over het kopen van een vakantiewoning?

Indien je meer wilt weten over het kopen van een vakantiewoning voor eigen gebruik of als investering, dan kun je je inlezen op onze website. Neem alvast een kijkje naar het beschikbare aanbod vakantiewoningen te koop Drenthe. Laat je daarnaast vrijblijvend adviseren door een van onze professionals of neem contact op via ons service- en contactformulier.

Waar staan de mooiste vakantiewoningen te koop in Drenthe?

Roompot Real Estate biedt de mooiste vakantiewoningen te koop aan in heel Drenthe. Je kunt een vakantiewoning kopen in het bos of aan de rand van een natuurgebied. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het aanbod in Drenthe.

Is het een goed moment om nu een vakantiewoning in Drenthe te kopen?

Ja zeker, je eigen vakantiewoning kopen is een zorgeloze investering. Je hebt niet alleen een vakantiewoning waar je met het hele gezin kunt genieten, je profiteert ook van een optimaal rendement wanneer je jouw woning verhuurt. Bij het kopen van een vakantiewoning in Drenthe neemt Roompot alles uit handen. Er wordt nauw samen gewerkt met onder meer Roompot Eigenarenservice, Roompot Living en partners op het gebied van financiën en fiscaliteit. Een vakantiewoning kopen betekent optimaal en zorgeloos genieten.

Hoe regel ik de verhuur na het kopen van een vakantiewoning?

Na het kopen van een vakantiewoning in Drenthe neemt Roompot de verhuur en alle zorgen uit handen. Je geeft je eigen gebruik door, en de rest van de tijd kan de woning worden verhuurd. Zelf heb je hier helemaal geen omkijken naar. 

Kan ik een vakantiewoning in Drenthe kopen zonder deze ook te verhuren?

Dit verschilt per park. De meeste parken kennen een (gedeeltelijke) verhuurverplichting. Dit betekent dat je verplicht bent om jouw woning een deel van het jaar te verhuren.

Vakantiewoning Drenthe kopen op een bungalowpark


Veel mensen verlangen naar een eigen recreatiewoning voor vakantie en vrije tijd. Maar dergelijke plannen worden helaas maar al te vaak op de lange baan geschoven. Het is echter nooit te laat om de knoop door te hakken, en u hoeft er niet voor naar het buitenland. Roompot Real Estate is een vastgoedspecialist voor bungalows, waaronder in de provincie Drenthe. Als u een vakantiewoning te koop Drenthe op het oog heeft, kunnen wij u daar dus ongetwijfeld aan helpen. En wist u dat een vakantiehuis kopen in Drenthe een interessante investering kan zijn?

Vakantiewoning kopen Drenthe als extra inkomen


Als het financiële plaatje u ervan weerhoudt om een vakantiehuis te kopen, dan kunnen wij al direct een zorg wegnemen. Via Roompot Real Estate is het namelijk heel eenvoudig om van uw recreatiewoning een inkomstenbron te maken. Gaat u een vakantiewoning kopen op een van onze terreinen, dan geeft u aan of u deze exclusief voor eigen recreatief gebruik wilt houden, of ook aan derden wilt verhuren. In het laatste geval kunt u ervoor kiezen om de woning gedurende het hele jaar voor verhuur aan te bieden of slechts in bepaalde periodes. De weken dat u er zelf gebruik van wilt maken, worden contractueel vastgelegd. Tijdens de tussenliggende periodes levert uw vakantiehuis u variabele huuropbrengsten op. Het maximumaantal weken voor eigen gebruik wisselt overigens per bungalowpark.

Eigen vakantiewoning die voldoet aan uw wensen


Roompot Real Estate biedt zowel bestaande als nieuwgebouwde recreatiewoningen te koop in Drenthe aan. De mogelijkheden zijn afhankelijk van welk vakantiepark in Drenthe uw voorkeur heeft. Naast het bouwjaar van een huis zijn er nog meer onderlinge verschillen. Doordat wij meerdere parken vertegenwoordigen, kunt u via ons bijvoorbeeld uiteenlopende vakantiewoningen Drenthe kopen. Niet alleen qua prijsklasse, maar ook wat betreft de omvang, bouwstijl en oppervlakte van het omringende perceel. Het aanbod bestaat onder andere uit vrijstaande recreatiewoningen, chalets en villa’s. U hoeft dus geen uniformiteit te verwachten en vindt eenvoudig een huis dat naar wens is. Wat alle vakantiehuizen met elkaar gemeen hebben, is dat ze op onze eigen grond staan, in een prachtige omgeving liggen en volledig gemeubileerd zijn.

Faciliteiten bij vakantiewoning kopen Drenthe


Volledig gemeubileerd betekent dat elk huis bewoonbaar wordt aangeboden. Een huiskamer met eethoek, keuken inclusief diverse apparatuur, verschillende slaapkamers en een ruime badkamer zijn onderdeel van de standaardinrichting. Daarnaast hebben sommige woningen een open haard, privésauna of privéspa, schuur voor fietsen en/of meerdere parkeerplaatsen voor de deur. Is er een balkon of terras aanwezig? Dan ontbreken ook de daarbij behorende tuinmeubels en parasol niet. Voor andere voorzieningen kunt u terecht op het bungalowterrein. Zo zijn er parken met een à-la-carterestaurant, pannenkoekhuis, pizzeria, snackbar, eetcafé, bar of afhaalservice. Sommige beschikken over meerdere van dit soort horecagelegenheden. Sportvelden, een Kids Club, speeltuinen, een buitenbad en/of overdekt zwembad, fietsverhuur, wellnessvoorzieningen en een mini- of supermarkt zijn andere veelvoorkomende faciliteiten. En uiteraard is overal gratis wifi aanwezig.

Procedure bij vakantiewoning Drenthe kopen


Wilt u de beschikking hebben over een eigen bungalow en ziet u een vakantiewoning te koop Drenthe die aan uw verwachtingen voldoet? Neem dan contact op om het huis te komen bezichtigen, de voorwaarden te bespreken en een contract op te stellen. Om inkomsten uit gehele of gedeeltelijke verhuur te genereren hebben wij alleen uw handtekening nodig en hoeft u verder niets te doen. Reclame maken voor de huurwoning, de ontvangst van huurders, het innen van huur en de bijkomende administratie, de reiniging na afloop en de afhandeling van eventuele schade. Roompot Real Estate neemt u alles uit handen en ook de verhuurinkomsten worden automatisch door ons op uw bankrekening bijgeschreven. Wij betalen dus ook uw volgende vakantie in Drenthe!

Wilt u investeren in een vakantiewoning in deze fantastische provincie, of zoekt u een vakantiewoning voor eigen gebruik? Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

Persoonlijke begeleiding

Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

Rendement én plezier

Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.