Een vakantiehuis kopen in Friesland:
bekijk het ruime aanbod!

 • 4
 • 2
 • 1
 • ±299 m²

Jan Roepespad 4 - 231

Vakantiepark Boomhiemke | Hollum / Ameland | Friesland
 • Vrijstaande woning
 • Gelegen op Ameland
 • Terras

€ 210.000,- k.k. excl. BTW incl. inventaris

 • 8
 • 4
 • 2
 • ±336 m²

Vuurtorenpark Zuid 411

Vakantiepark Boomhiemke | Hollum / Ameland | Friesland
 • Vrijstaande woning
 • Park met veel faciliteiten
 • Gelegen op Ameland

€ 330.000,- k.k. excl. BTW incl. inventaris

 • 4
 • 2
 • 1
 • ±240 m²

Jan Roepespad 4 - 260

Vakantiepark Boomhiemke | Hollum / Ameland | Friesland
 • Vrijstaande woning
 • Gelegen op Ameland
 • Terras

€ 205.000,- k.k. excl. BTW incl. inventaris

Parken overzicht Friesland

Roompot Ameland

Hollum / Ameland | Friesland

Vakantiepark Burdaard

Burdaard | Friesland

Vakantiepark Boomhiemke

Hollum / Ameland | Friesland

Havenresort Terherne

Terherne | Friesland

Buitenplaats De Hildenberg

Appelscha | Friesland

Waterpark Zwartkruis

Noardburgum | Friesland

Daarom Real Estate

 • Jarenlange ervaring

  Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

 • Persoonlijke begeleiding

  Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

 • Rendement én plezier

  Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.

 • Waardevast, veilig & zorgeloos

  Met alleen waardevast vastgoed op toplocaties én door volledige ontzorging van exploitatie en beheer heb je geen zorgen over je investering.

 • Betrouwbaarheid & continuiteit

  Je ontvangt een heldere inzage in opbrengsten en kosten voor een transparante investering. Nu én in de toekomst.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Wat zijn de voordelen van het kopen van een vakantiehuis in Friesland?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kopen van een vakantiehuis in Friesland. Ten eerste biedt het de mogelijkheid om er op elk gewenst moment even tussenuit te gaan. Je hebt immers jouw eigen vakantieplek op jouw favoriete locatie. Daarnaast is het kopen van een vakantiehuis in Friesland een waardevaste investering voor de toekomst. Roompot Real Estate biedt bovendien de optie om jouw vakantiehuis geheel of gedeeltelijk te verhuren, wat kan zorgen voor uitstekende verhuuropbrengsten en een aantrekkelijk rendement. Wanneer je besluit te kiezen voor Roompot Real Estate, word je volledig ontzorgd op het gebied van het beheer en de exploitatie van jouw vakantiehuis in Friesland. Zo kun je zonder zorgen genieten van jouw eigen vakantieplek.

Waar vind ik alle informatie over het kopen van een vakantiehuis?

Als je van plan bent om een vakantiehuis te kopen in Friesland, is het van groot belang om goed geïnformeerd te zijn over het beschikbare aanbod, de mogelijkheden en de voordelen. Gelukkig heeft Roompot Real Estate een uitgebreid aanbod aan vakantiehuizen te koop in deze prachtige regio. Via onze website kun je alvast informatie vinden over de beschikbare vakantiehuizen, en jezelf inlezen over de verschillende mogelijkheden.

Wij begrijpen echter dat het kopen van een vakantiehuis een belangrijke beslissing is, en daarom bieden we je graag alle ondersteuning en informatie die je nodig hebt. Onze deskundige professionals staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren bij het maken van de juiste keuze. Of je nu vragen hebt over het aanbod, de verhuurmogelijkheden of andere zaken, wij helpen je graag op weg.

Wat zijn de populairste locaties om een vakantiehuis te kopen in Friesland?

Er zijn verschillende populaire locaties in Friesland waar vakantiehuizen te koop zijn, waaronder de Friese meren, de Waddeneilanden en de kust. Roompot Real Estate heeft een ruim aanbod aan vakantiehuizen te koop op verschillende locaties in Friesland. Deze locaties bieden een perfecte mix van prachtige natuur, watersportactiviteiten en cultuur, waardoor ze zeer geliefd zijn onder vakantiegangers. Door een vakantiehuis te kopen via Roompot Real Estate kun je bovendien profiteren van de verhuurmogelijkheden, zodat je niet alleen zelf kunt genieten van je vakantiehuis, maar ook nog eens een aantrekkelijk rendement kunt behalen.

Is het een goed moment om nu een vakantiehuis in Friesland te kopen?

Ja zeker, je eigen vakantiewoning kopen is een zorgeloze investering. Je hebt niet alleen een recreatiewoning waar je met het hele gezin kunt genieten, je profiteert ook van een optimaal rendement wanneer je jouw woning verhuurt. Bij het kopen van een vakantiehuis in Friesland neemt Roompot alles uit handen. Er wordt nauw samen gewerkt met onder meer Roompot Eigenarenservice, Roompot Living en partners op het gebied van financiën en fiscaliteit. Een recreatiewoning kopen betekent optimaal en zorgeloos genieten.

Kan ik een vakantiehuis in Friesland kopen zonder deze ook te verhuren?

Dit verschilt per park. De meeste parken kennen een (gedeeltelijke) verhuurverplichting. Dit betekent dat je verplicht bent om jouw woning een deel van het jaar te verhuren.

Vakantiehuis kopen Friesland


Zo vaak als u wilt de dagelijkse beslommeringen even achter u laten om in een uitnodigende omgeving weer helemaal bij te komen, is met een vakantiehuis op een bungalowpark ook voor u weggelegd. Met een recreatiewoning in Friesland heeft u de beschikking over een eigen vakantieadres, waar u altijd naartoe kan. Roompot Real Estate beheert woningen op parken overal in Nederland. U kunt zonder meer op ons rekenen als u een vakantiehuis Friesland te koop zoekt. Buiten uw eigen verblijfsperiodes om kunnen wij de woning desgewenst opnemen in ons verhuuraanbod.
 

Vakantiehuis Friesland kopen inclusief periodieke verhuur


Het verhuren van een huis bij afwezigheid is iets waar steeds meer woningeigenaren voor kiezen. De belangrijkste reden daarvoor is dat de verhuur extra inkomsten oplevert. Er zijn echter ook minpunten. U moet bijvoorbeeld huurders vinden, tijd vrijmaken om hen te ontvangen, ervoor zorgen dat de huur wordt geïnd en de boel weer schoonmaken. Met een huisje in Friesland kopen via Roompot Real Estate hoeft u zich daarover allemaal geen zorgen te maken. U geeft in het koopcontract aan wanneer u de woning zelf gebruikt en wij doen de rest: van promotionele activiteiten en het sluiten van de huurovereenkomsten tot de schoonmaakwerkzaamheden na het vertrek van de gasten. Wij nemen alle bijkomende taken rond de woningverhuur op ons, zodat voor u alleen het genieten overblijft.
 

Keuze uit diverse parken bij vakantiehuis kopen Friesland


Friesland staat vooral bekend om zijn waterrijke omgeving. Op veel van onze parken is water dan ook goed vertegenwoordigd. Zo hebben we onder andere koopwoningen op ons bungalowterrein in Ameland. Hier verblijft u vlak bij de duinen en de zee, zodat u het ultieme eilandgevoel ervaart. Brengt u uw vakanties en vrije weekenden liever door tussen de Friese meren? Dan kan dat ook. Via Roompot Real Estate kunt u bijvoorbeeld een vakantiehuis in Friesland kopen bij het Bergumermeer of het Sneekermeer. Hier vindt u alles voor ontspanning rond het water, waaronder bootverhuur en vismogelijkheden. Liefhebbers van de golfsport komen op onze vakantieparken in Friesland eveneens aan hun trekken. Een van onze terreinen hier beschikt namelijk over een eigen golfterrein en biedt golfinstructielessen aan.
 

Vakantiehuis te koop Friesland met ruim aanbod


Een huisje in Friesland kopen betekent dat u kunt kiezen uit recreatiewoningen in diverse bouwstijlen, prijsklassen en groottes. Gaat uw voorkeur uit naar een ruime vakantiewoning in Friesland aan het water of een vrijstaand huis met een zonterras? Of wordt u enthousiast van een geschakelde havenwoning met een ligplaats voor uw boot, of een luxe villa met daaromheen een omvangrijk stuk eigen grond? Dan wordt u bij Roompot Real Estate in Friesland op uw wenken bediend. Uiteraard is elke woning volledig ingericht, zodat u er direct in kunt. Afhankelijk van waar u uw vakantiehuis in Friesland kopen wilt, kunt u gebruikmaken van gevarieerde algemene faciliteiten. Daarbij kunt u denken aan sauna- en wellnessvoorzieningen, een overdekt zwembad, natuurzwemmogelijkheid of elektrische-fietsenverhuur. Verder heeft elk terrein diverse horecagelegenheden.
 

Villa of huisje Friesland kopen


Als u op een van de Roompot-parken een mooi vakantiehuis Friesland te koop ziet staan, raden wij u aan om niet te lang te wachten met actie ondernemen. Dit kan op verschillende manieren. Om een goede indruk van de woning en het park te krijgen, kunt u bijvoorbeeld een brochure aanvragen. Wat ook mogelijk is, is het inplannen van een vrijblijvende bezichtigingsafspraak. Op de websitepagina van elk vakantieterrein vindt u hiervoor een directe link. Daarnaast organiseren wij maandelijks meerdere Open Huis-dagen. In de agenda op onze site kunt u zien of er binnenkort een Open Huis op een Roompot-park in Friesland is. Heeft u vergevorderde plannen voor een vakantiehuis Friesland kopen? Neem dan direct contact met ons op voor advies en persoonlijke begeleiding.

Wilt u investeren in een vakantiehuis in deze prachtige provincie, of zoekt u een vakantiehuis voor eigen gebruik? Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door u in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

Persoonlijke begeleiding

Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

Rendement én plezier

Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.