Han Quist | Investeren in een vakantiehuis aan zee

Familie Quist was op zoek naar een interessante belegging en koos voor het aanschaffen en verhuren van een vakantiehuis aan zee. “Het was vanaf het begin af aan bedoeld als investering, helemaal niet om er zelf te verblijven. Maar uiteindelijk doen we dat nu ook. Het is er heerlijk!", aldus Han Quist.

Dat is het fijne van een belegging in een vakantiewoning. Naast het behalen van een mooi rendement, kun je er ook zelf van genieten. Dat doen veel eigenaren dan ook. En om zowel het rendement als het genieten zo optimaal mogelijk te maken, heeft Roompot een Eigenarenservice. Een speciale afdeling die eigenaren van vakantiewoningen op Roompotparken, indien gewenst, alle zorgen uit handen neemt.

Roompot Eigenarenservice

Verhuur, (re)styling, onderhoud, schoonmaak en wat er allemaal nog meer bij komt kijken, Roompot Eigenarenservice regelt het. Steeds wordt er gekeken hoe het de eigenaren makkelijker, het rendement hoger en de gasten fijner kan worden gemaakt. Eigenaren kunnen het volledige beheer in handen van Roompot Eigenarenservice leggen. Via een online eigenarenwebsite hebben ze 24/7 inzicht in de informatie van hun recreatiewoning, zoals de dekkingsgraad van de verhuur en het rendement van hun woning.

De dekkingsgraad en het rendement wordt op verschillende manieren geoptimaliseerd. Ten eerste, in overleg met de eigenaar, door een mooie (re)styling van de vakantiewoning. En daarnaast door toepassing van een state-of-the-art verhuursysteem. Dit maakt gebruik van dynamic pricing, waarmee snelle analyses worden gemaakt om de verhuur van een periode te voorspellen. Hierop worden vervolgens de verhuurprijzen afgestemd.

Als een speer

Dat het werkt, ervaart Han Quist het hele jaar door. “We hebben via Roompot Projects een 4-persoons vakantiewoning op Noordzee Résidence De Banjaard en een 8-persoons vakantiewoning op Roompot Beach Resort gekocht. Die eerste verhuurt heel netjes en geefteen mooi rendement, maar die tweede gaat helemaal als een speer. Deze vakantiewoning zit het hele jaar door vol, dat is echt abnormaal. Het komt deels door de restyling. Dat is echt een succesformule. Mensen vinden dat toch belangrijk, dat alles er mooi uitziet.

"Ook de 4-persoonswoning liet Han restylen. “Ik ben aannemer, maar had geen zin om het allemaal zelf te doen, dus heb ik het lekker uit handen gegeven aan de Roompot Eigenarenservice. Natuurlijk zat ik er wel bovenop. Zo zag ik op een gegeven moment dat de spatwand bij de kookhoek niet doorliep naar de zijkant. Dat soort dingen valt mij op en dat geef ik dan aan. Uiteindelijk is die spatrand alsnog aangebracht. Dat is wel het fijne van de Eigenarenservice. Als ik eens iets heb wat me niet aanstaat, dan kan ik gewoon daar terecht en wordt er goed notie van genomen. Ze zijn me altijd erg ter wille en gaan er serieus mee om. Zo heb ik laatst nog een opmerking gemaakt over de schoonmaak. Een medewerker van Roompot Eigenarenservice heeft me verzekerd er werk van te maken, daar kan ik op vertrouwen."

Roompot lost het op

Han koos ervoor om het volledige beheer van zijn vakantiewoningen uit handen te geven aan Roompot. “Je hebt er geen omkijken naar en als er eens iets is, lost Roompot het op. Als je dat zelf moet doen, kost het je veel tijd en ergernis. Zeker als er spoed bij komt kijken, wat vaak het geval is. Voor de gasten moet iets snel opgelost worden. Ik vind het belangrijk dat Roompot dit dan meteen oppakt en dat de mensen direct geholpen worden. Dit gebeurt ook. Het is gewoon goed geregeld."

Gezellig dorp

Af en toe is Han met zijn gezin ook zelf gast in zijn vakantiewoning. “Ik had het vooraf niet gedacht, maar vind het nu heel fijn om er te verblijven. Afgelopen zomer hebben we twee en halve week in onze vakantiewoning op De Banjaard gezeten. Het is een mooie vakantiewoning met een grote tuin met veel privacy. En natuurlijk dicht bij het water. We zitten slechts 100 meter van de duinen vandaan. Van hieruit doen we uitstapjes naar Domburg, Vrouwenpolder en Veere en ga ik regelmatig vissen op zee. Maar op het park zelf is het ook genieten. Het is er net een gezellig dorp, met allemaal leuke straatjes en watertjes. Ik kan iedereen zo’n prettige belegging aanraden."

Zelf genieten van uw recreatiewoning

Roompot Vakanties is marktleider in de verhuur van recreatiewoningen en zorgt voor een optimaal rendement. Maar af en toe is het heerlijk om even zelf van uw vakantiewoning te genieten. Hier zijn bij Roompot verschillende mogelijkheden voor. De Eigenarenservice van Roompot laat u graag zien hoe het werkt en wat het verschil in rendement is. Afhankelijk van uw eigen gebruik, kunt u bij verhuur bijvoorbeeld maximaal 540 euro korting op de parkbijdrage krijgen. Roompot Eigenarenservice adviseert u er graag over.

Wilt u meer weten over investeren bij de Roompot Group? Wilt u advies over wat voor ú interessant kan zijn? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan:

Persoonlijk adviesgesprek aanvragen

<