Energielabel recreatiewoningen

Het is verplicht om een energielabel te hebben als je je recreatiewoning gaat verkopen. Het energielabel helpt je om je recreatiewoning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Het laat je zien hoe zuinig je woning is, en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Als je je recreatiewoning gaat verkopen moet je een geldig geregistreerd energielabel hebben. Heb je dat niet, dan riskeer je een boete.

Waarom een energielabel?

Met een energielabel kunnen kopers in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Het energielabel voor recreatiewoningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, triple of HR++ glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document (pdf) waarin deze kenmerken zijn beschreven.

Vakantiewoning verkopen = energielabel tonen

Als je je vakantiewoning gaat verkopen, dan moet je aan de koper laten zien welk energielabel jouw woning heeft. Je moet de labelklasse (A++++ t/m G) vermelden in advertenties waarin je huis te koop wordt aangeboden, bijvoorbeeld op Funda of Facebook. En je moet het label aan de koper overhandigen op het moment van overdracht.

Een energielabel aanvragen

Het energielabel wordt vastgesteld door een energie-adviseur die bij jou woning langskomt en alle kenmerken van de woning opneemt. Begin op tijd met het aanvragen van een energielabel. Het kan namelijk langere tijd duren voor er een energie-adviseur beschikbaar is om bij je woning langs te komen. Je mag zelf een adviseur kiezen. Dat kan bijvoorbeeld via www.zoekeenenergieadviseur.nl of www.woninglabel.nl. Of vraag het na bij je makelaar.

Bron: https://energielabel.nl/woningen

Jarenlange ervaring

Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatiebranche is jouw vermogen in veilige handen.

Persoonlijke begeleiding

Met onze persoonlijke aanpak krijg je altijd het beste advies, passend bij je wensen.

Rendement én plezier

Dankzij het flexibele eigen gebruik heb je naast rendement ook veel plezier van jouw recreatiewoning.