Jasper Huisman | Jonge investeerder kiest voor recreatiewoning

Een vette bolide, super de luxe vakanties of een kast vol peperdure designerkleding. Zomaar een aantal dingen waar een jonge jongen met een mooi vermogen zijn geld aan uit kan geven. “Dat had gekund, maar ik koos ervoor om een verstandigere keuze te maken", zegt de 26-jarige Jasper Huisman. Hij besloot vorig jaar zijn vermogen te investeren in een vakantiehuis op Kustpark Zeebad.

“Het is wel uniek, dat je op je 25e al eigenaar bent van een vakantiehuis. Ik had het voorrecht dat ik al wat vermogen had en wilde er slim mee omgaan. Op de bank laten staan vond ik zonde. Geld kost geld, als je dat doet. Je bent meer geld kwijt aan de Belastingdienst, dan dat je rente van de bank krijgt. Ik overwoog nog een ‘gewoon’ huis te kopen en verhuren, maar daar gaan zoveel zorgen en zoveel tijd in zitten. Mijn ouders hadden al een vakantiehuis op Kustpark Zeebad en toen er een nieuwe bouwfase kwam, besloot ik hun voorbeeld te volgen. Op die manier kon ik alle zorgen uit handen geven aan Roompot."

Trots

Zelf maakt Jasper geen gebruik van zijn vakantiehuis. “Belastingtechnisch was het het beste als ik er zelf totaal geen gebruik van zou maken, dus dat doe ik ook niet. Ik kom wel regelmatig bij mijn ouders langs en ga dan natuurlijk altijd even kijken. Als ik er dan langs loop, ben ik er wel trots op. Ik heb het ook helemaal naar mijn zin ingericht. Je krijgt van Roompot verschillende keuzemogelijkheden in materialen en meubelen. Ik heb gekozen voor een soort strandlook met lichtblauwe gordijnen en een lichte vloer. Mijn huis ligt aan het water, dus het vakantiegevoel voor de gasten is helemaal compleet."

Rendement

Een goed rendement is belangrijk voor Jasper. “Het precieze jaarrendement weet ik nog niet, want ik heb het huis nog geen heel jaar. Na de aankoop eind 2016 is het op 15 juli 2017 opgeleverd. Dat vond ik op zich al positief, want ik ben zelf makelaar en maak het ook geregeld anders mee.

Zoals het nu gaat met de verhuur, gaat het in ieder geval heel goed. Via de site van Roompot kan ik volgen wanneer het huis verhuurd is en wat ik eraan verdien. Ik ben erg tevreden."

Geen zorgen

Ook aan de wens dat Jasper er geen zorgen aan wilde hebben, wordt voldaan. “Je bent eigenaar en je betaalt Roompot om bepaalde zaken te regelen. Dan moeten ze ook voor je klaarstaan, vind ik. En dat doen ze. Ze zijn goed bereikbaar en reageren meestal binnen twee werkdagen op mijn mailtjes. Alles is prima geregeld."

Wilt u meer weten over investeren bij de Roompot Group? Wilt u advies over wat voor ú interessant kan zijn? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan:

Persoonlijk adviesgesprek aanvragen

<